Romania economic vorbind ar trebui sa iubeasca economia Chinei, chiar si (ne)conditionat, nu trebuie sa fie iubire sincera.
Dar noi avem traditii, ar trebui cautate agendele de lucru ale guvernelor comuniste, dar competente. Se poate cumpara cartea "Istoria relatiilor cu China din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre".
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rPUUYIauqTYJ:www.meteorpress.ro/carti-169-Istoria_relatiilor_Romaniei_cu_China_din_cele_mai_vechi_timpuri_pana_in_zilele_noastre.php+istoria+relatiilor+cu+China&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
In primul rand am reduce furturile, macar cu 50%, apoi am prelua din punctele forte ale managementului asiatic: China incepe sa isi dezvolte un stil distinctiv foarte eficient de management – sofisticat, foarte comercial, inovator si ambitios. Economiile occidentale risca sa piarda in acelasi mod in care au facut-o fata de gandirea japoneza in anii '70, daca nu iau in serios dezvoltarea managementului din China si nu reactioneaza in consecinta.
Beijingul, care este acuzat că subevaluează yuan-ul pentru a susţine exporturile, a fost presat de SUA să renunţe la această strategie. Oficialii chinezi au anunţat, în iunie, că sunt dispuşi să facă acest lucru, gradual – din acel moment însă, scrie EUObserver, moneda chineză s-a apreciat cu doar 2% în faţa dolarului şi a scăzut cu mai bine de 9% raportat la euro.
Deci au cam pus ochii pe euro, fiindca piata americana e cucerita demult.
Ar trebui sa trimitem o echipa de negociatori-guvernanti, din care sa faca parte ca project-manageri Videanu-bordureanu, Berceanu-transportatoru, Ancuta Boagiu-integratoru, conf.drd. Nuti-pile,relatii si colaborari, ramburari rapide credite valuta, cu tema principala obtinerea de fonduri pentru relansarea economica a Romaniei si uite asa inchei povestea mea.
Sunt ferm convins ca baietii destepti obtin ce vor cu costuri minime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu