joi, 13 ianuarie 2011

Romania nu-i ca Argentina?!

Nimeni in lume n-a facut asa ceva, imprumuturi masive de la FMI, cu exceptia catorva state din America de Sud, printre care si Argentina.
Intrati pe www.youtube.com si dati search: Argentina economic collapse.
Ei stiti ce fac ei acum? In afara de mult fotbal, lupta cu coruptia mondiala.
1. Autorităţile argentiniene au denunţat, luni, în faţa justiţiei, presupuse ameninţări proferate la adresa preşedintelui CristinaFernandez de Kirchner, prin intermediul interferenţelor în sistemul decomunicaţii al elicopterului pe care îl foloseşte de obicei pentru a sedeplasa, transmite Efe. "Ceea ce s-a întâmplat este foarte grav", a avertizat şeful cabinetului argentinian, Anibal Fernandez, referindu-se la ameninţările 'Omorâţi-o pe nenorocită, omorâţi-o', proferate de un necunoscut.
2. Argentina este ţara cu cel mai mare consum de carne de vită pe cap de locuitor. Guvernul argentinian a început să promoveze carnea de porc în ultimii ani, în condiţiile în care carnea de vită este din ce în ce mai puţină şi mai scumpă.
3. Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, şi-a anulat toate vizitele externe de teamă că vicepreşedintele, care s-a alăturat deschis opoziţiei, va prelua puterea.21 ian.2010
Kirchner, cel mai nepopular lider din America Latină potrivit unui sondj al companiei de cercetare Mitofsky, şi-a anulat vizita în capitala Boliviei, La Paz, unde urma să aibă loc inaugurarea preşedintelui Evo Morales.
4. Preocupat până la obsesie cu calculele politice pe termen lung, Kirchner-sotul- n-a mai vrut să candideze. Avea o popularitate care depăşea 50%, dar, se spune, se temea de erodarea ce ar fi urmat într-un al doilea mandat. A anunţat poporul argentinian că soţia sa Cristina Fernandez, vrea să fie mai mult decât primă doamnă. Vrea să devină preşedinta naţiunii.
O nouă dinastie politică, o avere impresionantă!
Şi a câştigat. A obţinut peste 45% din voturi în primul tur, prag suficient, conform Constituţiei Argentinei, pentru primul clasat dintre candidaţi să ocupe principalul birou de la Casa Roz, sediul guvernului şi al preşedinţiei. După 12 luni din mandatul Cristinei Fernandez, dinastia politică ce părea să se nască îşi declara fără inhibiţii şi fără justificări o avere neverosimilă, aproape triplă faţă de anul precedent: 8,5 milioane de euro.
Peruanul Mario Vargas Llosa menţionează sumele într-un articol apărut în august anul trecut în El País şi, caustic, le cere oamenilor de afaceri, “mediocrilor frivoli de tip Madoff”, să înveţe de la cuplul prezidenţial din Buenos Aires cum să se îmbogăţească
în timp ce toţi cei din jur sărăcesc.
5. N. Kirchner-sotul- A rămas, se spune, cel mai puternic om din ţară, numit Adevăratul preşedinte.
Acuzaţiile de corupţie, de clientelism politic sau cele conform cărora familia prezidenaţială a fost beneficiara unor tranzacţii ilicite de milioane de dolari au afectat mult mai mult imaginea soţiei. De aceea, comentariul său că va candida din nou preşedinţie în 2011 nu a provocat nemulţumiri publice sonore. Cum în Argentina este permisă o nouă candidatură după un mandat de pauză, presa doar şi-a amintit de modelul Putin-Medvedev sau de mai noul tandem Lula da Silva – Dilma Rousseff, care astăzi va fi aleasă preşedinta Braziliei.
Kirchner după moarte...(norok ?!)
Maradona l-a plâns la catafalc, l-a numit gladiator, cel mai bun preşedinte pe care ţara l-a avut şi i-a găsit asemănări cu idolul său, Che Guevarra.
În ultima vreme, cota de popularitate a lui Néstor Kirchner ajunsese la cea cu care a fost ales, adică în jur de 20%.
Argentinienii însă îl plâng, îşi strigă susţinerea pentru Cristina Fernandez pentru un nou mandat sau, în cazul adversarilor, păstrează tăcerea.
Ura de la moartea Evei Peron, decedată cu cancer pulmonar, când pe zidurile oraşului stătea scris “Viva el cáncer”, acum însă n-a mai răbufnit.
În acest timp, pe pieţele financiare a crescut valoarea titlurilor emise de guvernul de la Buenos Aires, au crescut acţiunile companiilor argentiniene de pe Wall Street şi a scăzut riscul de ţară. Toate sunt expresia unui semnal optimist că, odată cu moartea parintelui naţiunii din ultimi şapte ani, sunt şanse bune să se termine cu manipulările statistice şi cu acţiunile populiste din economie.
6. Presedintele tarii a cerut populimii sa...
Tot mai multe ţări din America centrală şi de sud au refuzat să mai facă jocurile Băncii Mondiale şi ale Fondului Monetar Internaţional (FMI). Venezuela, Cuba, Bolivia, Ecuadorul, Argentina, Brazilia şi Nicaragua se opun astfel dominaţiei economice pe care SUA încearcă să o obţină în zonă.
Coliţia dintre Hugo Chavez (preşedintele Venezuelei), Fidel Castro (preşedintele Cubei până în februarie 2008), Evo Morales (preşedintele Boliviei), Rafael Correa (preşedintele Ecuadorului) şi Daniel Ortega (preşedintele Nicaraguei), precum şi relaţiile economice dintre aceste ţări şi principalele forţe economice din zonă – Argentina şi Brazilia – ridică mari obstacole în faţa ambiţiilor SUA de a domina din punct de vedere economic emisfera vestică.
Prăbuşirea economică a Argentinei a antrenat la finele anului 2001 o gravă criză socială şi proteste de stradă soldate cu 30 de morţi. A urmat o criză instituţională, între 20 decembrie 2001 şi 6 ianuarie 2002 succedându-se cinci preşedinţi. Argentina a revenit spre creştere economică cu mari sacrificii, după o devalorizare de 65% a monedei sale antrenând sfârşitul parităţii peso-dolar.
Si asta dupa ce s-au respins indicatiile FMI.
Conform unor analisti economici, FMI este arma financiara a asa-intitulatului Guvern Mondial, care are rolul de a conduce lumea dintr-o singura sursa, iar pentru asta trebuie sa prabuseasca mai intai economiile tarilor care nu fac parte din elitele care constituie acum acest guvern planetar ce va instaura noua ordine mondiala, sociala, culturala si, mai ales, economica. Iar arma aceasta mortala se afla in mainile unor asasini economici ca Jeffrey Franks.
Autorul cărţii “Confesiunile unui asasin economic”, americanul John Perkins, a sugerat într-un interviu cotidianului El Mundo, că preşedintele Ecuadorului este în pericol de a fi asasinat.
“Sunt îngrijorat de ceea ce i se poate întâmpla lui Correa”, a declarat într-un interviu recent pentru El Mundo John Perkins, cunoscutul autor de cărţi anti-establishment. În conversaţia respectivă, americanul a emis ipoteza că preşedintele ecuadorian ar putea fi asasinat.
Perkins a fost ceea ce se cheama un “asasin economic”, un agent privat care lucrează pentru agenţiile de stat de inteligenţă ale Statelor Unite, precum CIA sau mai puţin cunoscuta (dar sinistra, conform lui Perkins) NSA (National Security Agency). Conform lui Perkins, asasinii economici sunt cei care au ajutat la construirea imperiului economic al Statelor Unite.
“Asasinii economici” pregătesc terenul pentru companii precum Bechetel sau Halliburton
Mai întâi, aceşti agenţi sunt infiltraţi în ţări cu resurse naturale abundente, precum petrol sau minereuri, apoi încearcă să obţină exploatarea acestor resurse de către marile corporaţii americane, precum Bechtel sau Halliburton, la cele mai mici costuri posibile. Pentru a atinge acest scop, “asasinii economici” corup autorităţile sau pot “aranja” un împrumut al Băncii Mondiale, în general mult mai mare decât necesităţile ţărilor respective şi la dobânzi uriaşe, pentru investiţii în infrastructură. Când statele respective rămân îndatorate, sunt nevoite să îşi vândă resursele la preţuri foarte mici. Astfel, banii pentru plata creditului nu ajung la Banca Mondială, ci la corporaţiile americane, care “câştigă licitaţiile” pentru proiectele de infrastructură.
O afacere profitabilă.
Nu zici ca-i Romania!?! Orice asemanare e pur intamplatoare- e pamflet....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu